2016. május 20., péntek

GYŐZELEM A BŰN FELETT

Jézus Krisztus evangéliumának sok arculata van. Az egyik, hogy a kereszt által győzedelmeskedhetünk a bűnös természet felett. „Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek” (Róma 6:6) „Ezenképpen gondoljátok ti is, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a mi Urunk Jézus Krisztusban” (11. v.)

Amikor Jézus meghalt a kereszten, a bűnös természet hatalma megtöretett minden hívő életében. Ez történelmi tény. De csak akkor válik valósággá, ha hiszünk benne. Ekkor személyiségünknek az a része (az ó-ember), amely nem tud szeretni, megbocsátani, könnyen haragra lobban, bűnös vágyakat táplál, tele van gyanakvással meghal a kereszten. Ez egy csodálatos üzenet számunkra!
Továbbá ez azt is jelenti, hogy többé már nincs hatalma felettünk a szívtelen hozzáállásnak, nem uralkodhat többé a meg nem bocsátás lelkülete, a düh, a vágyakkal telt gondolatok és kívánságok, stb. Az ilyen bűnös kívánságok, hozzáállások és viselkedések hatalma legyőzetett.

Bűnös természetünk hatalma legyőzetett a kereszten, azonban ez nem jelenti azt, hogy mivel hiszünk Jézusban, saját erőnk által engedelmeskedhetünk Istennek. Ne feledjük, mi önmagunkban nem tudunk engedelmeskedni. Nem elég csak ismerni és elhinni ezt a bibliai igazságot. Csak egy módja van annak, hogy győzedelmes életet éljünk, amikor elhisszük, hogy bűnös természetünk felfeszíttetett a keresztre, és amikor megengedjük Jézusnak, hogy bennünk is megvívja ezt a csatát. Engedjük meg Jézusnak, hogy győzedelmes életét bennünk élje: „Mert az Isten igazságát nem ismervén, és az ő tulajdon igazságukat igyekezvén érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek. Mert a törvény vége Krisztus: minden hívőnek igazságára” (Róm 10:3-4) „Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség” (Fil 1:21).

Imádkozzunk azért, hogy Pál apostol következő szavai megvalósuljanak életünkben: „Hogy adja meg néktek az Õ dicsõsége gazdagságáért, hogy hatalmasan megerõsödjetek az Õ Lelke által a belsõ emberben; Hogy lakozzék a Krisztus a hit által a ti szívetekben; A szeretetben meggyökerezvén és alapot vevén, hogy megérthessétek minden szentekkel egybe, mi a szélessége és hosszúsága és mélysége és magassága az Isten jóvoltának, És megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felülhaladó szeretetét, hogy ekképen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig.” (Efézus 3:16-19)


(Forrás: Smith, Dennis E. 40 days: Prayers and devotions to prepare for the Second Coming. Hagerstown MD: Review and Herald Pub. Association, 2009.)


>> ÁLDOTT SZOMBATOT! <<



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése