2016. május 6., péntek

A FELFEDEZÉS FELÉ VEZETŐ ÚT

A Krisztusban lakozásról szóló bibliai tanítás az egyik legfontosabb igazság, amelyet a kereszténynek értenie kell. A Krisztusban való lakozás és a Krisztus bennünk lakozásának minden igazsága valóság-élményre támaszkodik. Ám minden keresztény, aki felfedezi ezt a dicső igazságot a Krisztusban lakozásról és Krisztus bennünk lakozásáról, hasonló úton jár, mint útitársai.

Elfogadták Krisztust személyes Megváltójukként, de teherként hordozzák, és zavarba ejti őket saját keresztényi útjuk (életük), amely az időnkénti engedelmességükben és a gyümölcstelen szolgálatukban mutatkozik meg. Vágyódtak arra, hogy következetesen és hűségesen járjanak Urukkal, de ez soha nem sikerült nekik. Harcba szálltak az őket ostromló bűnökkel, de mintha azt érezték, tapasztalták volna, hogy a bűnök győzedelmeskedtek felettük. Imádkoztak, tanulmányozták a Bibliát, de ennek ellenére minden úgy nézett ki, hogy ez nem segítette őket a vágyott győzelemre. Lehet, hogy a makacs bűnökkel való sokéves küzdelem után a kétségbeesés és a fáradtság állapotába jutottak. A céltévesztés érzése lesújtotta őket. Úgy nézett ki, hogy lehetetlen elérni a bűn felett állandóan győzedelmeskedő életet.

És ekkor, egy napon felfedezték a Krisztussal élés valódi titkát - azzal a Krisztussal való élést, aki bennünk él és lakozik. Amikor ezt felfedezték, a feltárt igazság egyszerűségének tudata elbűvölte őket, mégis ezt az egyszerű igazságot évekig nem tudták megérteni. Az igazság felfedezése után azonban az életük már soha többé nem volt a régi. Örömük az Úrban mély és tartós volt. Életük győzedelmessé vált, még a makacs bűnök felett is. Nem érezték magukat többé megterheltnek, sem nyugtalannak az Úrnak való szolgálatban, mert szolgálatuk gyümölcsözőbbé vált.
Bár egyszerű, mégis megfoghatatlan a Jézusban való lakozásról, valamint a Jézus bennünk lakozásáról szóló igazság. Hasonlóan ahhoz, hogy hogyan kell nekünk megtapasztalnunk a győzedelmes keresztényi életet. Ezekre a kérdésekre a választ a keresztények többsége soha nem fedezte fel.

Ma Isten arra hív, hogy Krisztusban ezt a csodálatos tapasztalatot magunkénak mondhassuk és megismerjük. Miért? Jézus hamarosan eljön. Mindazok, akik készek a Vele való találkozásra, olyanok lesznek, mint Ő: „Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Ő hozzá: mert meg fogjuk Őt látni, amit van.” (1János 3:2)

Naponkénti meg kell tapasztalnunk a Krisztusban való győzelem teljességét, amennyiben eljövetelekor hozzá hasonlók szeretnénk lenni. „Mert arra hívattatok el, hiszen Krisztus is szenvedett érettetek, néktek példát hagyván, hogy az Ő nyomdokait kövessétek: Aki bűnt nem cselekedett, sem a szájában álnokság nem találtatott, aki szidalmaztatván, viszont nem szidalmazott, szenvedvén nem fenyegetőzött, hanem hagyta az igazságosan ítélőre.” (1Péter 2:21-23)

Tehát ennek a csodálatos bibliai igazságnak nagy jelentősége van a mi időnkben élő keresztények számára. Jézus hamarosan eljön, és Isten sokkal magasztosabb tapasztalatra hív bennünket, mint amilyent többségünk valaha is szerzett.

Krisztus a mi életünkben; ez a dicső reménye az Ő népének: „Akikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, azt tudniillik, hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsőségnek ama reménysége” (Kolossé 1:27)

Ha a hívő ezt az igazságot megérti és felfedezi, teljes szívvel fogja hirdetni: Mindezt Jézus tette! A szabadítás, amelyet Krisztus biztosít számunkra, porba taszít minden emberi dicsekvést. A kísértések és a bűn feletti győzelem dicsőségét az ember nem tulajdoníthatja magának. Minden dicsőség Istené, és ez az örökkévalóságon át hirdettetik majd: „hogy ne dicsekedjék Ő előtte egy test sem. Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban, ki bölcsességül lőn nékünk Istentől, és igazságul, szentségül és váltságul: Hogy amint meg van írva: Aki dicsekedik, az Úrban dicsekedjék". (1Korinthus l:29-31)


(Forrás: Smith, Dennis E. 40 days: Prayers and devotions to prepare for the Second Coming. Hagerstown MD: Review and Herald Pub. Association, 2009.)

>> ÁLDOTT SZOMBATOT! <<


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése